Oss ja onnittelut BJJ:n SM-mitalisteille!

Gentain brassikat Sakke, Pyry, Olli ja Petri kotiutuivat elokuun lopussa pidetyistä värivöisten Brasilialaisen Jiujitsun SM-kisoista mitalit kaulassaan. Onnittelut kaikille!

Sakke, 17, kiipesi sinivöisten alle 70-kiloisten sarjassa korkeimmalle pallille pokkaamaan kultamitalin🥇. Se ei Sakelle kuitenkaan riittänyt, vaan mukaan tuli hopea 🥈 avoimista. Satakiloisetkaan ottelijat eivät päihittäneet napakkaa Sakkea, joka kertookin kisaavansa paljon, jopa seitsemän kertaa vuodessa. Hän osallistuu muun muassa European Openeihin Lissabonissa joka vuosi. Sakke treenaa Jiujitsua kilpailullisesti lähes päivittäin, minkä lisäksi harjoitteluun kuuluu kiipeilyä ja punttitreeniä.

Petrin saaliina oli tiukan finaalitaistelun jälkeen hopeamitali 🥈 alle 76-kiloisten ruskea-/mustavöisissä. 23-vuotias Petri aloitti lajin tavoitteellisen harrastamisen Lohjalla teininä ja on myös kisannut alusta asti. Hän pyrkiikin ammattilaistumaan lajin pariin ja tavoittelee siksi voittoja isoista kisoista niin paljon kuin suinkin mahdollista. Hierojaopintojen vuoksi Petri pääsee iltaharjoituksiin harmittavan harvoin. Hän kuitenkin toteaa kehittymistä tapahtuvan silti hyvin, sillä Gentailla on hänen kokoiselleen tarjolla erittäin laadukasta treeniä aamuisinkin. Jos vain opinnoilta ehtisi, harjoittelisi Petri sekä aamulla että illalla!

Hopeamitalin 🥈 nappasi myös vasta vajaan pari vuotta Brasilialaista Jiujitsua harrastanut Pyry, joka otteli ensimmäistä kertaa sinivöisten alle 94-kiloisten sarjassa. Ennestään hänellä on pronssimitali valkovöisten SM-kisoista viime vuodelta. Varmastikin 25-vuotiaan Pyryn nopeaa kehitystä on edesauttanut aikaisempi pitkä kilpailu-ura karatessa, vaikka kunto olikin ehtinyt välillä huonontua. Pienen lapsen isänä Pyry ehtii treenaamaan vain 2–4 kertaa viikossa ja oheisharjoittelukin jää satunnaisiin lenkkeihin. Laji on kuitenkin hänen omien sanojensa mukaan niin koukuttava, että hän käyttää paljon aikaa opetus- ja matsivideoiden avulla oppimiseen, vaikka onkin pyrkinyt pitämään BJJ:n rentona harrastuksena.

Kilpaileminen pitää Pyryn mielestä harrastuksen mielenkiintoisena, vaikkei hänellä sen suurempia tavoitteita ole ollutkaan – ennen tätä hopeaa. Nyt tavoitteena on kirkastaa hopea kullaksi ensi vuonna ja se jos mikä nostaa treenimotivaatiota kohisten!

Reilu kolmikymppinen Olli lähti kisoihin hakemaan uusia kokemuksia ja toikin debyyttikisastaan kotiin pronssimitalin 🥉 alle 88-kiloisten sinivöisistä. BJJ:n Olli on aloittanut jo vuonna 2008. Välillä harrastaminen jäi vuosiksi unholaan, mutta lopulta lokakuussa 2018 olosuhteet olivat sellaiset, että Olli, omien sanojensa mukaan, sai järjestettyä itsensä treeneihin. Siitä lähtien Olli on treenaillut 1–4 kertaa viikossa, ja lisäksi kerran viikossa nostelee vähän puntteja. Ollin sanamuodotkin kuvaavat kaverin vähän lunkimpaa suhtautumista: BJJ on hänelle enemmän kuntoilumuoto ja vapaa-ajan harrastus kuin kilpaurheilua.

Muualta Lahteen muuttaneena Ollilla ei ollut Gentaista etukäteen muuta tietoa kuin työkaverin suositus. Hän kehuu vastaanoton olleen alusta asti erinomainen, eikä ole kokenut tarvetta vaihtaa. Yhtä tervetulleeksi ja osaksi porukkaa tunsi itsensä Pyry, joka päätyi Gentaille BJJ:n pariin, koska muisti karatevalmentajansa puhuneen vanhasta tutustaan, legendaarisesta Nannesta.

Petri taas tiesi Gentain jo ennen muuttoaan Lahteen, ja Gentai olikin koulun lisäksi hyvä syy muuttaa paikkakunnalle. Neljä vuotta Gentailla viihtynyt Sakke on kokeillut muitakin saleja, mutta todennut Gentain parhaaksi. Gentailaisten yhteishenkeä suitsuttaa koko porukka. Petrin sanoin: ”Kaikki otetaan heti alusta saakka messiin ja kohdellaan kuin olisi ollut messissä jo pitkään”, johon Pyry jatkaa: ”On mielestäni todella hienoa miten kaikki uudetkin harrastajat otetaan heti hienosti mukaan jengiin, jossa porukkaa on ihan tavisharrastajasta huippu-urheilijoihin.”

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.