Lahden Gentai jälleen vahvana kahvakuulaurheilun maraton-EM-kilpailuissa

Kahvakuulaurheilun maraton-EM-kisat käytiin online kilpailuina 25.4 – 5.5. mikä käytännössä tarkoittaa kilpailusuoritusten videointia järjestäjän määrittelemin kriteerein.
Järjestävä liitto kilpailuille oli IKMF eli International Kettlebell Marathon Federation.
Suomen maajoukkueessa oli kilpailemassa kaksi Lahden Gentain edustajaa, Tuomas Ovaska ja Janne Suhonen.
Kumpikin voitti omissa sarjoissaan EM-kultaa. Loistavaa!!
Tuomas Ovaska nosti puolimaratonin (30min). Liikkeenä hänellä oli LC eli rinnalleveto-työntö kahdella 20 kilon kuulalla. Tässä kädenvaihdot eivät ole mahdollisia vaan 40 kilon yhteispainon on koko suorituksen ajan (30min) pysyttävä käsissä. Tuomas saavutti toistoissa huikean 269 toiston tuloksen, joka on kaikkien aikojen kovin avoimen sarjan tulos mitä on IKMF kisoissa nähty. Tuomaksen sarja oli Avoin (19-39v) ja painoluokka raskain eli +85kg. Tiukan tuomaroinnin seurauksena kuitenkin tuloksesta oli rokotettu -11 toistoa, mikä jäi havaittavasti hieman kaivelemaan. Tuomaksella jäi silti vielä voimaan aiempi Suomen ennätys, joka on edelleen 277 toistoa. Ennätystulos tehtiin tämän vuoden SM-kisoissa.
Kysyttäessä fiiliksistä Tuomas vastaa hetken mietittyään: “..pettyneet, sillä hylätyt toistot harmittaa. Otin varman päälle ja kuvittelin, että toistot olisivat kaikki hyväksyttyjä, mutta silti tuomari oli sieltä löytänyt sanomista. Online-kisojen vaikeus on juuri tässä kun ei voi kesken noston korjata tekniikkaa, koska ei ole suoraa noston aikaista palautetta tuomarilta. Ensi kerralla pitää vaan lähteä urku auki, eikä liikaa miettiä tuomareita. Haluan kiittää suomen parasta seuraa Lahden Gentaita ja nostokavereita, että olen pystynyt harjoittelemaan kunnolla näinä vaikeinakin aikoina.”
Janne Suhonen nosti niinikään myös puolimaratonin (30min). Liikkeenä tempaus yhdellä 24kg kuulalla. Yhdellä kuulalla tehtävässä maratonlajissa kättä voi vaihtaa vapaasti. Tulos oli 499 toistoa, joka armottomasti murskaa vanhan Suomen ennätyksen. Jannen sarja oli veteraanit 1, eli 40-49v ja painoluokka raskain eli +85kg. Jannen toistoja myös hylättiin reilusti ja tulos olisi ollut n. 520 ilman hylättyjä toistoja. “Kiitos Lahden Gentaille ja nostokavereille! Tästä on hyvä jatkaa kohti seuraavia haasteita eli perinteisen kahvakuulaurheilun SM-kisoja, jotka käydään syksyllä Konnevedellä”, hehkuttaa mestari.