KATSAUS GENTAIN KAHVAKUULAVUOTEEN 2020

Vuosi 2020 toi kahvakuulaan uusia tuulia. Muutto uusiin tiloihin Launeelle Maaliskuun alussa oli jännittävää aikaa ja sopeutuminen uusiin hienoihin tiloihin otti aikansa sillä onhan meillä totuttu hieman eritasoisiin tiloihin, joissa on vuosikaudet rautaa nostettu ja hikeä vuodatettu. Ainakin allekirjoittaneella tuntui rauta aluksi paljon painavammalta, koska vanhojen tilojen karumpi ns. old school ympäristö sai aina hauiksen mitan kasvamaan 5cm jo kun ovesta astui sisään. Lisäksi alkuun tuntui vähän turhan hienostelulta kun hanasta sai lämmintä vettä. No näistä ongelmista kuitenkin päästiin yli, sillä onhan ihminen niin kovin sopeutuvainen.

Alun totuttelun vaihe jäi harmittavan lyhyeksi ja muutaman viikon jälkeen ohjatut tunnit jouduttiin keskeyttämään maailmalla riehuneen ja koko vuotta 2020 leimanneen koronaviruksen takia. Sali kuitenkin pidettiin tauon ajan auki niin, että jokaisella jäsenellä oli mahdollisuus käydä omatoimisesti harjoittelemassa omia aikojaan. Erityisesti näinä vaikeina aikoina jokaisen on syytä pitää kunnostaan huolta, teki sen sitten salilla tai kotona. Liikunta ylläpitää fyysisen kunnon ja hyvinvoinnin lisäksi myös henkistä hyvinvointia. Tämä on erittäin tärkeä asia näissä hetkissä jolloin vietetään paljon aikaa eristyksissä itsekseen tai hyvin pienessä piirissä.

Uusien tilojen kahvakuulatoiminta 2020 päästiin starttaamaan tosissaan kesäkuussa. Ohjattuja tunteja on ollut kaksi kertaa viikossa; maanantaisin ja torstaisin. Sen lisäksi viikonloppuisin on tavannut olla ylimääräisiä harjoituksia, joista on erikseen ilmoiteltu kuulaajien WhatsApp ryhmässä ”Kuulajyrät”. Kävijämäärät ovat olleet tänä vuonna ennätyssuuria verrattuna viime vuosiin ja parhaimmillaan ohjatuilla tunneilla nähtiinkin n. 20 innokasta Kuulajyrää. Tämän vuoden peruskurssien myötä saatiin myös uusia jäseniä joukkoomme, mikä oli erittäin positiivinen suuntaus.

Harjoituksien sisältö vaihtelee paljonkin vetäjien mukaan ja jos minun harjoitukset painottuvat reilusti kahden kuulan nostamiseen ja crosstraining henkiseen tekemiseen niin toiset saattavat pitää enemmän yhdellä kuulalla tehtäviä liikkeitä, joissa painotus on liikkuvuudessa ja tasapainossa. Vaihtelua siis riittää ja jokaiselle on jotakin! Tänä vuonna vetäjinä ovat toimineet; Peter Laitiainen (mestari), Kari Lehto, Tatu Starast ja Tuomas Ovaska (allekirjoittanut).

Tänä vuonna ehdittiin myös kilpailla ennen kuin kakka osui tuulettimeen. Lahden Gentailla oli suuri joukkue Helmikuussa Äänekoskella järjestetyissä Klassisen kahvakuulaurheilun SM-kilpailuissa ja menestystä tuli kahden kullan, yhden hopean ja kahden prossin verran. Tuloksista voi käydä lukemassa esimerkiksi ESS sivuilta: https://www.ess.fi/urheilu/807475

Kaiken kaikkiaan vuosi on ollut todella kaksijakoinen. Vaikea vuosi maailmantilanteen vuoksi, mutta toisaalta aina kun päästy täyteen vauhtiin niin osallistujia on riittänyt ja porukassa on todella hyvä ryhmähenki. Eiköhän me jatketa tästä vuoteen 2021 täyttä höyryä ja tehdään siitä niin hyvä kuin vaan pystytään. Kaikkeen me Kuulajyrät ei voida vaikuttaa, mutta niihin mihin voidaan niin tehdään parhaamme porukassa!

PS. Janne Suhonen on valittu vuoden 2020 Gentain kahvakuulaajaksi. Perusteluina: Janne on pitkän linjan Gentailainen, aina omalla nurkkapaikallaan isojen kuulien lähellä ja nostaa kuulia hyvällä fiiliksellä.

 

-Tuomas-

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.