Kahvakuulaurheilun SM-kisat 2020

SM-kisat pidettiin tänä vuonna Äänekoskella 22-23.2 Äänekosken Huiman järjestämänä. Lahden Gentai sai kasaan hienon edustusjoukkueen sillä peräti kuusi nostajaa oli ilmoittautunut kisoihin, joista lopulta viisi nostajaa pääsi lavalle asti. Lahden Gentaita oli tänä vuonna edustamassa Marjo Leppä (LC 12kg +12kg ja tempaus 24kg), Ninni Hyvärinen (LC 16kg + 16kg), Janne Suhonen (Biathlon 24kg), Jisvi Hyyrynen (LC 20kg + 20kg) ja Tuomas Ovaska (LC 32kg + 32kg ja Biathlon 32kg). Tämä ryhmä, nimeltään Kuulajyrät, on käynyt harjoittelemassa porukassa kisanostamista viime syksystä lähtien ja tämän rohkaisemana kisalavalle saatiin tämän vuoden kisoihin näin iso joukkue. 

Kisareissulle startattiin yhdessä Gentain pihasta perjantaina. Liikkeelle lähdetiin kahdella autolla sillä osa joukkueesta palasi jo lauantain nostojen jälkeen takaisin. Lievää hermoilua oli ilmassa heti lähdöstä saakka ja Marjo, lempinimeltään max Marjo tämän reissun jälkeen, taisikin nostella mielessään kuulia koko matkan ajan. Sen verran hiljainen oli takapenkki. Perille saavuttiin illalla kahdeksan jälkeen, hotellina toimi Hotelli Hirvi. Miehet olivat säästölinjalla ja ahtautuivat samaan huoneeseen. Yllättäen ja Jisvin helpotukseksi Jisville varattu pinnasänky olikin muuttunut ihan oikeaksi sängyksi. Nyt yöunia ei enää häirinnyt muu kuin tasaisesti hotellin ohi ajavat rekat. Olivat pojat yöllä laskeneet, että 20 min välein niitä meni.

Ensimmäinen kisapäivä eli Lauantai ja agendana liikkeiden kuningas, eli long cycle. Joukkue suunnisti maukkaan aamupalan jälkeen kisapaikalle punnitukseen. Kaikki menivät heittämällä läpi omaan painoluokkaansa. Kisaurakan alotti Gentain joukkueesta ensimmäisenä Ninni, joka kisasi suomen kovimpia naisia vastaan todella kovatasoisessa kisassa. Ninnin tulos, 53 toistoa (LC16), riitti kuudenteen tilaan. Seuraavaksi vuorossa oli Jisvi. Jisvin tulos 78 toistoa (LC20) riitti Suomen mestaruuteen, ihan niin kuin oli suunniteltu. Jisvin jälkeen vuorossa oli Marjo, tulos 84 toistoa (LC12) ja henkilökohtainen ennätys riitti suomenmestaruus pronssiin. Päivän viimeisessä erässä nosti Tuomas. Tulos 69 (LC32) oli henkilökohtainen ennätys sekä SE ja sillä lohkesi ensimmäinen sija. Mahtava ensimmäinen päivä Lahden Gentaille, josta siis saldona 2 kultaa ja 1 pronssi. Nämä olivat Jisvin ja Ninnin ensimmäiset kansallisen tason kilpailut, ei voi muuta sanoa kuin kova debyytti kummallakin! Nostojen jälkeen suunnattiin vielä porukalla syömään ravintolaan jota ei voi nopeudestaan kiittää, ruoka tosin oli kyllä sitten hyvää kun siihen kiinni päästiin. Ruokailun jälkeen debytantit lähtivät kotimatkalle ja loppu poppoo alkoi valmistautua seuraavaan päivään.

Toinen kisapäivä eli Sunnuntai ja Biathlon, sekä naisilla vielä erikseen tempaus. Tänään ei tarvinnut punnituksia sillä ensimmäisen päivän punnitus riittää. Sunnuntaina pelin avasi Janne, joka koko edellisen päivän suorastaan hinkusi lavalle. Jannen työntötulos 24 kilon kuulilla 65 toistoa. Seuraavana Gentain nostajista vuorossa oli Tuomas, joka työnsi 73 toistoa 32 kilon kuulilla. Työntöjen jälkeen alkoi tempaaminen. Marjo avasi pelin tempaamalla 24 kilon kuulalla 41 toistoa ja sijoittuen neljänneksi, tämä oli myöskin Marjo oma ennätys kyseisellä kuulalla. Seuraavaksi lauteille asteli Janne, joka painoi tauluun lukemat 156 toistoa ja täten Biathlonin yhteispisteet olivat 143. Tuolla tuloksella Janne sai 3. sijan todella kovassa porukassa. Viimeisenä tänäänkin vuorossa oli Tuomas, jonka tempaustuloksella 62 ei paljon juhlittu. Yhteispisteet Biathlonissa 104 ja sijoitus toinen. Toisen päivän mitalisaalis Lahden Gentaille siis 1 hopea ja 1 pronssi, ja siten koko kisojen saalis 2 kultaa, 1 hopea ja 2 pronssia!

Kuulajyrät kiittää Lahden Gentaita hyvistä puitteista, jotka mahdollistavat tällaisten tulosten saavuttamisen. Seuraavaksi jatketaan jyräämistä uusissa tiloissa ja jatketaan nousujohteista tuloskuntoa. Kuulajyrä treeneihin ovat kaikki aina tervetulleita mummosta vaariin, oli sinulla sitten intoa ja halua kisata taikka vain pitää kunnostasi huolta ilman suurempia tavoitteita niin kaikki ovat tervetulleita!

-Tuomas Ovaska, Lahden Gentai

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *