Gentailla kahvakuulan lajivastaavana toimii Long Cyclen MM-pronssimitalisti ja SE-mies Tuomas Ovaska ja harjoitteleepa salilla moni muukin SM-kisamenestyjä. Samoissa treeneissä Suomen vahvimpien kanssa Gentailla toinen toistaan tsemppaa varsin huumorihenkinen ja heterogeeninen porukka, johon mahtuu miehiä ja naisia, nuoria ja vähän vanhempia. Sovit siis joukkoon täydellisesti 😊!

Kisoissa nostot tehdään kahdella kuulalla, niinpä myös Gentain treeneissä useimmiten. Treenin voit kuitenkin tehdä vaikka yhdellä neljän kilon kuulalla, vaikka kaveri vieressä tekee tuplakolmekuutosilla. Sama treeni siis sopii eri ihmisille, tavoitteista, kuntotasosta, iästä, sukupuolesta riippumatta. Ei ehkä uskoisi mutta se oikeasti toimii niin!

Tuplakuulilla ranka ja lantio pysyvät suorassa eikä polviinkaan tule vääntöä. Kahdella kuulalla naisetkin ovat Gentailla nostaneet 5000–8000 kiloa suorille käsille tunnin treenin aikana, miehet tuplamäärän. Toki kuulatreenissä tehdään paljon muutakin kuin nostellaan kuulia kattoa kohti. Kuula(t), joita Gentailta löytyy riittävästi (4–44 kg) sopivat lisävastukseksi kyykkyihin, vatsaliikkeisiin ym. Koko kroppa pääsee treenissä töihin.

Tätä eivät kirjat kerro, mutta Gentain naiset tietävät: kahvakuulaillessa lantionpohjatreeni tulee ihan itsekseen kaupan päälle! Pysyy siis pöksyt paremmin kuivina, vaikka treenissä vähintään paita kastuu 😉
Kahvakuulatreeni kehittää muutenkin syviä tukilihaksia, tasapainoa, koordinaatiota ja lihasten yhteistyötä, samalla kun se nostaa sykkeen korkealle. Kahvakuula itsessään onkin hyvin monipuolinen väline kuntoiluun. Gentailla vaihtelua treeniin tuovat lisäksi eri vetäjät, eikä kahta identtistä treeniä ole nähty. Usein treeni päätetään burpeita, boxihyppyjä tms. sisältävään crossityyliseen loppujumppaan.

Gentain poppoossa kuula(t) on lajista riippumatta milloin kenelläkin hukassa, mutta huippuporukassa tsemppi pysyy ja läppä lentää. Sama meno jatkuu treenien välillä kuulajyrät-wappiryhmässä. Liity heimoon!

Kokeilutreeni Gentailla aina ilmainen. Tervetuloa mukaan porukkaan ja innostumaan kahvakuulailusta – kuntoilumielessä tai kisatavoitteellisesti!

Täältä voit kurkata kolmen vakkarikuulaajakundin treenifiilikset. Tuomaksen ja muiden kisatuloksista taas voit lukea lisää vaikkapa https://www.ess.fi/urheilu/807475 ja https://www.ess.fi/urheilu/161826

Jotkut meistä kilpailee mutta voittajia on kaikki jotka tulee treeneihin 😊👍💪