Gentain hengessä Red Bull 400 –kisatunnelmiin

Tomi, Jenni ja Ninni näyttävät kisaavan leveimmästä voittajan hymystä kiivettyään Red Bull 400 Lahti 2020 -kisassa Lahden suurmäen huipulle. Kolmikko ei sijoituksiaan tai loppuaikojaan retostele, mutta heidän on kuultu selviytyneen toiselle kierrokselle ja finaaliin. Ihmekös tuo, kun kaikki ovat Gentain kovakuntoisimpia crosstraining-treenaajia. Ninni ja Tomi ovat olleet Gentain jäseniä jo kymmenisen vuoden ajan, Jennillä on kuudes vuosi menossa.

Ninni treenaa Gentailla crossin lisäksi kahvakuulaa ja tilaisuuden tullen kisaa molemmissa lajeissa. Alkuvuonna hän debytoi kahvakuulan SM-kisoissa. Muiden gentailaisten kanssa porukalla Ninni haastaa itseään muutenkin erilaisissa urheilutapahtumissa, kuten Tough Viking ja Red Bull 400, johon hän osallistui jo kolmatta kertaa. Konkari siis, jonka yllytyksestä muut uskaltautuivat mukaan. ”Uusi ja erilainen kokemus, itsensä haastaminen ja uteliaisuus siitä mihin pystyn, saivat lähtemään mukaan. Superhyvät fiilikset ja kiva tapahtuma”, kertaa Jenni kisatunnelmia. Tomi ei asettanut ennakko-odotuksia Red Bull 400 -suoritukselleen. Hän on tyytyväinen lopputulokseen ja mahtavaan kokemukseen.

Mutta onkos se Päivi, joka yläkuvassa vilkuttelee kolmikolle mäen alta? Tätijumppaajaksi itsensä tituleeraava Päivi katseli Ninnin hienoa menoa viime vuonna ja mietti, josko hänkin… ”Ja niin tänä vuonna kömmin hitaasti (eikä voi sanoa edes, että kovin varmasti 😊) mäen ylös. Mikä voittajafiilis! Ensi vuonna uudelleen, jos vaikka saisi aikaa vähän pienemmäksi…”, hän ilmaisee skaban jälkeisiä tunnelmia.

Tämä tätijumppaaja on aina tykännyt liikkua, vaikkei koekaan olevansa missään lajissa erityisen hyvä. Ruuhkavuosina perhe ja kiireinen lapsiarki haittasivat laaja-alaista harrastamista, mutta sitten Päivi törmäsi karateajoilta tuttuun Nanneen ja kuuli Gentaista. Ensin Päivi kävi kahvakuulakurssin, sitten cross training-kurssin. Kamppailijoita hän seurasi sivusilmällä ajatellen, ettei sellainen ole hänen juttunsa, kunnes tänä syksynä löysi itsensä BJJ-peruskurssilta ja tykkää valtavasti!

Gentailla Päivi tuntee kuuluvansa porukkaan, kukaan ei katsele ylimielisenä tavallisen jo vähän varttuneemman tallaajan tekemisiä, vaan treeneissä saa tsemppausta, vaikka tekeminen menisi aivan pieleen. ”Gentailla on kaikenikäistä ja -tasoista porukkaa, mutta vahva ME henki”, Päivi korostaa. Samoin Tomi, joka myös on joskus nähty tatamipuolella painimassa, kertoo innostuneensa Gentain yhteisöllisyydestä. Peruspalloilijataustainen Tomi kehuukin Gentain monipuolisuutta, loistavaa porukkaa ja tarpeeksi haastavia harjoituksia 💪. ”Gentain hienous on mahtavassa ryhmähengessä ja monipuolisissa treeneissä. Koskaan ei ole samanlaista tuntia. Aina pääsee haastamaan itseään, kaverin kannustuksella 👍. Toki jokainen tekee treeniä itselleen eli oman tunnon ja kunnon mukaan”, toteaa aiemmin thainyrkkeillyt Ninni. Jenni taas kertoo yrittäneensä mahduttaa kalenteriinsa jokseenkin kaikki mahdolliset urheilulajit, kunnes löysi Gentain crosstrainingin. Niin, vaikka Tomi ei tätä itse tuo esiin, lienee paikallaan todeta, että Tomi on muutaman vuoden toiminut Gentain crosstrainingin lajivastaavana. Vaatimaton mies kuitenkin kieltää kutsumasta itseään urheilijaksi – kuntoilija parempi 😄.

Crossin lisäksi Jenni ehtii toisinaan Ninnin kanssa kuntosalille tai hot joogaan sekä Gentain salin toiselle puolelle kuntopotkunyrkkeilyyn. Hän lähettää ”erityiskiitokset mahtaville ja huumorintajuisille valmentajille, jotka tsemppaavat ja väsymättä toistavat ohjeet moneen kertaan 😉” ja kaikille erittäin lämpimän 💓 suosituksen ”mukaan Gentain porukkaan kokeilemaan ja hikoilemaan”.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.