Brassi-Pinjan ja Crossi-Kaisan karkelot Gentailla

Kolmasluokkalaisen Pinjan ja kolmevitosen Kaisa-äidin treeniaikataulut Gentailla käyvät näppärästi yksiin. Pinjalla on Junnu BJJ-treenit tatamilla kahdesti viikossa. Vaan eipä tarvi kahden lapsen arkiruljanssia pyörittävän äiti-Kaisan yhtään ihmetellä, miten aikansa kuluttaisi sillä välin, koska salin toisella puolella on samaan aikaan Cross Training –tunti. Sinne siis käy Kaisan tie!

Syksyllä 2019 Pinjan silmiin osui Gentain mainos, ja niin alkoi lystinpito Gentailla. Tyttö tutustui ensin Brasilialaiseen Jiu-Jitsuun videoiden avulla ja sitten ei muuta kuin peruskurssille. Sillä tiellä edelleen mennään, ja mikäs on mennessä, kun Pinja graduoitiin juuri harmaalle vyöarvolle! Isot ja lämpimät onnittelut Pinjalle 🌹!

Heti kohta Pinjan löydettyä Gentaille alkoi äiti-Kaisankin mieli palaa liikunnan riemuihin tauon jälkeen. ”Ensimmäinen laji oli kuntopotkunyrkkeilyn peruskurssi ja voi sitä jännityksen määrää mikä oli ensimmäisellä kerralla varsinkin kun yksin menin kurssille! Mutta aivan turhaan jännitin, vastaanotto oli todella hyvä ja heti löytyi kaverikin 😊”, Kaisa muistelee kynnyksen ylittämisen aikoja. Seuraava askelma Cross Trainingin peruskurssille olikin jo paljon matalampi. Kurssin jälkeen crossin harjoitusajat ovat likipitäen samat Pinjan treenien kanssa, mikä onkin aikamoinen etu lapsiperheen arjessa. Ja onhan se ihan huippua, kun voi oman treenin lomasta peukuttaa tyttären onnistumisia 👍!

Perheen yhteisten treeniaikojen lisäksi Kaisa on tykästynyt Gentain porukkaan, jossa ketään ei katsota nenänvartta pitkin vaan kaikkia tsempataan! Ihan samaa mieltä on Pinja, jonka mukaan treeneissä ollaan kaikkien kavereita, autetaan ja ollaan kohteliaita. ”Reeneissä painitaan sekaisin tyttöjen ja poikien kanssa. Itse tykkään painia poikien kanssa, keskittyminen onnistuu paremmin, tyttöjen kesken saattaa mennä välillä nauruksi ja höpöttelyksi 😉”, hihittelee Pinja, jonka mielestä BJJ lajina sopii ihan kaikille!

Kaisa arvostaa myös ammattitaitoisten vetäjien luomaa tunnetta, että voi turvallisissa käsissä treenata! Vetäjät neuvovat, seuraavat suorituksia ja tulevat korjaamaan jos on tarvetta. Pinjankin mielestä vetäjät on kivoja ja neuvovat hyvin. Kättä pystyyn vaan niin aina neuvotaan, vaikka joskus joutuukin vähän odottamaan vuoroaan. ”Jotkut liikkeet ovat myös vaikeita”, sanoo Pinja, jolle kaikki tähän mennessä opittu on uutta. Pinja tykkää painista, alkulämpöjen leikkimielisistä kisoista sekä siitä, että reeneissä pääsee opettelemaan päälläseisontaa ja heittämään kuperkeikkoja, kärrynpyöriäkin 🤸‍♀️.

”Mahtavinta on reenien jälkeinen tunne ja kun huomaa, että jaksaa lankuttaa tai vetää leukoja vaikka kumpparin avulla”, hihkuu Kaisa iloaan kuntonsa nopeasta kehittymisestä. ”Kunto kyllä nousee harjoituksissa ja viimeistään Nannen oheisissa tunnin jälkeen. Siellä tehdään lihaskuntoliikkeitä, esim. lankutetaan, jossa ollaan jo aika hyviä 😊. Leuanvetoakin on kokeiltu”, selostaa Pinja ylpeyttä äänessään. – Etteipä vaan olisi äidillä ja tyttärellä pientä skabaa keskenään, kumpihan on niskan päällä? Kaisa onkin matkalla jo seuraavaan lajiin, kahvakuulan perusteet -kurssille, joten lienee vain ajan kysymys, milloin äiti ja tytär taistelevat tatamin mestaruudesta painimalla 😉!

”Itselleni parasta lajissa on että saan haastaa itseäni ja asettaa omia tavoitteita seuraaville kerroille ja eteenpäin”, Kaisa tuumii, ja korostaa vielä kerran mahtavaa porukkaa. Uusille hän haluaa sanoa, että tämä on paikka, johon voit tulla juuri omana itsenäsi. Rohkeasti mukaan vaan 😊. Pinja on äitinsä kanssa täsmälleen samaa mieltä: ”Gentaille on mukava tulla ei tartte jännittää! Kaikki rohkeasti mukaan!”

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.