Alkujännityksestä suoraan koukkuun 🥊

hihkuu intopiukee nelikko, joka löysi tiensä Gentain kuntopotkunyrkkeilytunneille kevättalvella 2020. Kahdesta teinitytöstä ja heidän äideistään koostuvan nelikon kartturina toimi 13-vuotias Noora, jonka lempeän ulkokuoren takaa löytyy yllättävää räväkkyyttä. Tanssia ja itsepuolustusta aiemmin harrastanut neitonen etsi netistä kuntopotkunyrkkeilyä, ja löydettyään Gentain pyysi bestiksensä Ronyan parikseen kokeilutunnille. Ronyaa ei tarvinnut paljon houkutella, hän oli heti valmis Nooran mukaan ja jäi saman tien koukkuun!

Reilu kolmikymppiset äidit Marianna ja Ninnu rohkenivat heti kohta kokeilemaan tyttöjen viitoittamaa polkua. Marianna kertoo jännittäneensä paria ekaa kertaa ihan hirvittävän paljon, mutta vastaanotto vetäjiltä oli todella hyvä. Olo oli tervetullut. ”Sovittiin päivä milloin mennään ja sillä tiellä ollaan edelleen, tuskin ikinä tuo tie loppuu 😊”, hän juttelee.

Itsensä ylittämistä, uusia taitoja, mielen ja kehon hyvinvointia, mahtavaa fiilistä!

”Treeneihin on aina kiva tulla kun tietää, että siellä on hyvä ilmapiiri, kukaan ei tule haukkumaan sua jos et osaa heti jotain ja tietysti mahtavat valkut, jotka osaa opettaa hyvin ja vetää parhaimmat ja rankimmat treenit! Kuntopotkunyrkkeilyssä on mulla itelläni ainekin aina ollu mahdollisuus ylittää itseni ja niin olen aika usein myös tehnyt. Siitä tulee mahtava fiilis!” iloitsee Noora. Marianna-äiti muistelee irvistellen ekojen kertojen kipeitä lihaksia mutta korostaa samaan hengenvetoon älyhyvää fiilistä. ”Ei pysty sanoin kuvailla mikä olo on ennen treenejä ja niiden jälkeen. Puhumattakaan treenien aikana. Saa nauraa, saa tehdä väärin ja aina tullaan korjaamaan, ettei toki hajota itseltään mitään paikkaa”, hän jatkaa ja lisää odottavansa treenejä päivä päivältä enemmän ja enemmän.

Koko nelikko kehuukin kilvan rentoa ja iloista ilmapiiriä sekä treenien monipuolisuutta: kunto kohoaa ja uusia taitoja opitaan, mutta tekee hyvää myös mielelle. ”Huikea porukka, huikea harrastus, suosittelen kaikille!” hehkuttaa aiemmin aktiivisesti koripalloa harrastanut ja ilmapistooliammunnassa kilpaillut Ninnu. Hehkutukseen yhtyy Marianna, joka on vasta aikuisena innostunut liikunnasta. Nuorempana hänestä ei oikein mikään laji tuntunut omalta. Hän kyllä kokeili pihaleikkien lisäksi uintia ja kerran jopa balettia – penkillä istuen 🤭.

Ronya vertailee kuntopotkunyrkkeilyä ja pikkutytöstä asti harrastamaansa ratsastusta: toisaalta ne ovat vastapainoa toisilleen, mutta toisaalta molemmissa vaaditaan keskittymistä hetkeen ja koko kehon käyttöä.

Saa olla ja tulla juuri sellaisena kuin on 😊

Ronya huomioi tyttöjen olevan porukan nuorimpia, mutta se ei menoa haittaa, kaikki otetaan vastaan samalla tavalla! Äidit taas arvostavat yhteistä tekemistä teini-ikäisten tyttöjensä kanssa. Kiitosta heiltä saavat myös Gentain uudet raikkaat tilat, hyvät parkkipaikat ja yläkoulun aloittaneiden tyttöjen kannalta sopivat treeniajat. Niin Ninnu kuin Mariannakin ovat huomanneet niskajumien ja selkäsärkyjen selkeästi lievittyneen kuntopotkunyrkkeilytreenien myötä, eikä edes fibromyalgia ole rajoittanut Mariannaa – ainoastaan aina inhoamansa kuperkeikat hän on jättänyt sen varjolla väliin 🤭.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.