Kuvan kolmikko kuuluu Gentain aktiivisimpiin kahvakuulaharrastajiin. Mustassa asussa poseeraava Janne löysi itsensä Gentain äijäjumpasta vuonna 2009, kun oli pikkuisen päissään tullut Jaatisen Mikille niin luvanneeksi. Tästä oli lyhyt matka kahvakuulan peruskurssille tammikuussa 2010. Muutamaa kuukautta myöhemmin, tarkkaan ottaen 15.6.2010, Iston vaimo googlasi kahvakuulaa ja heitti läppänä Istolle, lähtisikö tämä mukaan Gentaille. Vaimon yllätykseksi Isto innostui, ja siitä lähtien Gentai ja kahvakuula onkin tuonut paljon sisältöä jo eläkkeellä olevan Iston elämään. Huomaa Iston mairea hymy hänen esitellessään upouutta valkeaa I love kahvakuula -paitaansa 😊!
Sattumalta kertoo punapaitainen Jisvikin löytäneensä Gentain kahvakuulatreeneihin vuonna 2011. ”Suhtauduin lajiin aluksi melko skeptisesti, mutta jäin koukkuun heti”, hän virnuilee 😁. Kuntosalitreenaus jäi ja nykyisin Jisvin treeniviikkoon sisältyy 2–3 kuulatreenin lisäksi juoksua sekä vuodenaikojen mukaan luontoliikuntaa, fillarointia ja laskettelua. Vääksyn Aurinkovuoren portaissakin hänet on nähty. Lisäksi ohjelmistorobotiikkaa työkseen kehittelevä Jisvi harrastaa mopojen rakentelua ja seuraa intohimoisesti moottoriurheilua. Melko monipuolista, sanoisinko.
Puuvillainen paita antaa lajissa tukea räkkiasennolle ja siitä ylöstyönnölle. Mitä hikisempi, sen parempi! Jannen ja Jisvin paidat ovatkin muistoja aiemmista kahvakuulakisoista. Janne, joka nuorempana harrasti 15 vuotta taekwondoa, kertoo treenanneensa kahvakuulaa kevyemmin ensimmäiset pari vuotta, kunnes Salokanteleen Minna sai houkuteltua kisoihin vuonna 2015. Siitä lähtien Janne on kisannut ja aikoo myös jatkaa kisaamista ”tasaseen tahtiin kun paikat on kestänyt.” SM-kisakokemusta ja kasa mitaleita 🥇🥈🥉 Jannella on niin tempauksesta, biathlonista kuin LC:stäkin. Pikkukisoja ei ilmeisesti muistella, kun takana – ja myös edessä – on vähintään SM-tason skabaa. Jannen kisahistoriasta pronssimitaleineen löytyy nimittäin maininta jo vuoden 2014 Gentai Showdownista. Samoissa kisoissa debytoi Jisvikin, joka hävisi silloin Jannelle tempauksessa vain yhdellä toistolla.
Tosissaan kisamielessä treenaamaan Jisvi innostui saatuaan tarpeekseen vuosia jatkuneesta, kettuiluksikin kuvaamastaan houkuttelusta, ja osallistui SM-kisoihin tämän vuoden helmikuussa. Tuloksena tästä syvään päähän sukelluksesta oli 78 toistoa ja kultamitali 🥇 LC:n kuntosarjassa 20 kg:n tuplakuulilla. Vaikka Jisvi alun perin inhosi LC:tä lajina, on se nyt parasta. Kun hän saa kuulat käsiinsä, käy samoin kuin kilpa-ajajan laittaessa kypärän päähän eli täysillä mennään päätyyn asti ja sitten se onkin Markku Alénin sanoin ”maximum attack”. Seuraava tavoite Jisvillä on amatöörisarjan LC-kisat 24 kg:n kuulilla ja kahvakuulan puolimaraton, jossa nostoaika on rapsakat 30 minuuttia. Tätä varten Gentain kisaryhmä on jo pitänyt viikonloppuisin omia treenejään, joihin toki ovat tervetulleita muutkin kuin kisaajat. Treeneistä sovitaan ja muutenkin yhteyttä pidetään tiiviisti Kuulajyrät ja Kahvakisaajat WA-ryhmissä, joissa joskus vähän lipsutaan aiheen vierellekin. ”Ainakaan ei jää homma kiinni porukasta, joka on kyllä todella upeita tyyppejä täynnä. Tämän lisäksi piiskurina on yksi Suomen parhaista nostajista eli Tuomas Ovaska 💪”, Jisvi suitsuttaa.
Isto, joka on perusluonteeltaan hyvin harkitsevainen, on toistaiseksi himmaillut kisaamisen suhteen. Ehkäpä Isto kuitenkin lähivuosina nähdään 70 vuotta täyttäneiden ikäsarjassa tempaamassa. Gentain kahvakuulatunneilla Isto on aina mukana, ellei mikään iän tuoma kremppa estä osallistumasta. Peruskuntoaan hän pitää yllä pitkillä, parhaimmillaan 35 kilometrin mittaisilla kävelylenkeillä koiran kanssa. Lauantaisin keskipäivän aikaan Isto voidaan nähdä joko kisaryhmän kuulatreeneissä tai opettelemassa kärrynpyörää kuntopotkunyrkkeilyn 🥊 kevyemmän, matalan kynnyksen treenin aluksi.
Kahvakuulasta lajina kaverukset tahtovat kertoa, että siitä saa just niin raskasta kuin itse haluaa. Lajissa kehittyy voimaa, kestävyyttä ja kehon hallintaa sekä kuluu kaloreita. Samalla tulee hoidettua myös aerobinen treeni. Välillä voi ottaa rennomminkin pienemmillä painoilla. Tervetuloa messiin uudet kuulaajat ikään katsomatta. Liikkeet oppii tekemällä, voima karttuu ajan kuluessa ja hiki lentää taatusti. Jannen sanoin: ”Parempaa paikkaa kahvakuulaa treenata ei ole kuin Gentai!”